UPPLEV EN MARITIM SOMMARFEST I MARIEHAMN

Boka in 22-25 juli för ett äventyr i sjöfartens tecken på Åland. Då kan du uppleva en skön sommarfest i Mariehamn.  

Evenemang kommer och evenemang går, men den maritima stämningen i Mariehamn består! Staden kommer inte att stå värd för The Tall Ships Races i år, men det blir en maritim folkfest den 22–25 juli 2021 med mat, dryck, försäljning och underhållning. Det kommer att finnas massor av liv och rörelse i Mariehamn under de fyra julidagarna, men även gott om utrymme och frisk havsluft, tack vare att evenemaget mestadels sker utomhus.

Upplev pulsen i sjöfartsstaden Mariehamn, ät gott och njut av den maritima stämningen och sång- och musikuppträdanden. Mariehamn är en sjöfartsstad av rang och en perfekt värd för en folkfest i sjöfartens tecken.

MARITIMA MARIEHAMN

En maritim sommarfest passar som hand i handske i Mariehamn. Många redare med stora flottor av seglande handelsfartyg har nämligen bott i staden och i slutet av 1800-talet och flera decennier in på 1900-talet var segelfartyg på rad en vanlig syn i Mariehamns hamn. Sjöfarten lade grunden för Ålands välstånd – fartygen seglade hem stora rikedomar och många ålänningar fick jobb till sjöss.

Sjöfarten betyder mycket för Mariehamn och hela Åland än idag. Flera rederier har fortfarande Mariehamn som sin bas, stora kryssningsfartyg anlöper Mariehamn flera gånger varje dygn och det ordnas utbildning i olika sjöfartsrelaterade yrken. I Sjökvarteret kan man se nya skutor byggas med gedigen kunskap enligt gammal tradition.

Läs mer

POMMERN – MARIEHAMNS STOLTHET

Handelssjöfarten med stora segelfartyg dominerades av den åländske redaren Gustaf Erikson från 1920-talet fram till andra världskriget. Hans fartyg seglade jorden runt, ofta med spannmål i lasten från Australien till England. I Eriksons flotta ingick bland annat den fyrmastade barken Pommern som är det enda stora segelfartyg i världen som bevarats så gott som oförändrat.

Idag är Pommern ett museifartyg som du kan besöka i Mariehamns västra hamn. Passa också på att se Ålands Sjöfartsmuseums exklusiva samlingar från olika epoker.

Läs mer

BOKA ÅLAND REDAN NU

BO PÅ HOTELL

Mariehamn erbjuder många bekväma hotell mitt i staden och i händelsernas centrum.

Boka

BO I STUGA

Vill du bo mer avskilt utanför staden? Då finns det en hel del mysiga stugor att välja emellan.

Boka

10 PLATSER DU INTE FÅR MISSA

Läs mer

10 HÅLLBARA AKTIVITETER

Läs mer

14 ÅLÄNDSKA NYHETER

Läs mer