Fantastiskt sportfiske på Åland

Åland lockar med sina fantastiska fiskemöjligheter året om. Här kan du kasta efter gädda, abborre, gös och havsöring, eller varför inte meta efter sik eller trolla efter lax? Läs mer om våra färdiga fiskepaket där resa, logi och fiskeupplevelser ingår och sätt igång med att planera årets bästa resa redan nu.

Sportfisket på Åland varierar beroende på säsong. Våren är högsäsong för sikmete och havsöringsfiske. Numera kan man också fiska från land på våren på flera fina fiskeområden. När våren övergår till sommar är det dags att ge sig ut på öppet hav för att trolla efter silverglänsande laxar. På hösten är det däremot högsäsong för gädd- och abborrfiske, och dessutom kommer havsöringen närmare stränderna när vattnet blir kallare.

 

Bra fiskevård och fångst med fiskekort

Fiskevård är viktigt på Åland. Visste du att ålänningarna planterade ut dryga en miljoner gäddyngel, 137 000 havsöringar och 151 000 sik 2020? Inte konstigt att det nappar bra i de åländska vattnen! Fiskevård finansieras delvis med pengar från fiskekortsförsäljningen och därför är det viktigt att alla som fiskar har med sig ett giltigt fiskekort.

 

*Tävlingen är avslutad och vinnaren kontaktad via e-post. 

HAVSÖRINGSFISKE

Läs mer

GÄDDFISKE

Läs mer

LAXTROLLING

Läs mer

BOKA REDAN NU

BOKA EN SPORTFISKEGUIDE

Få hjälp att hitta de drag och fiskeplatser som fungerar bäst för dagen. Flera stugbyar erbjuder både båt- och guidetjänster.

Boka nu

VISIT ÅLANDS PAKET

Bland Visit Ålands resepaket hittar du färdiga fiskepaket med stugövernattning. Hur låter boende nära havet, fina fiskeupplevelser och avkopplande strandbastu på kvällarna?

Boka nu

SKRÄDDARSYDDA FISKEPAKET

Hos Ålandsresor kan du boka ett skräddarsytt fiskepaket efter eget tycke och smak. Här kan du hitta upplevelsen som anpassas till tempot och utmaningen som passar just dig.

Boka nu

KOMBINERA FISKE MED BEKVÄMT BOENDE

Avsluta en dag av fiske med modernt och bekvämt boende på Ålandhotels. Här kan du välja mellan hotell Adlon, Savoy och Pommern.

Boka nu

RESEARRANGÖR HJÄLPER DIG HITTA RÄTT

Välj Basic eller Pro, Ålands Turist & Konferens har fiskepaketet just för dig. Paketet omfattar båtresa Åbo-Mariehamn-Åbo, två hotellövernattningar i Mariehamn samt fiske enligt ditt tycke.

Boka nu

FISKEPAKET TILL ÅLAND - ALLT I ETT

Viking Line har färdiga fiskepaket för den bekväma resan – i paketen ingår båtresa, logi och fiske. Boka smidigt hela resan på samma ställe.

Boka nu

VÄLKOMMEN ATT FIRA MED OSS

ÅLAND 100 ÅR

Egensinnet har varit vår livsluft i långt mer än hundra år, vi har bara aldrig firat det ordentligt förut. Det ska vi göra nu, under ett helt år från och med den 9 juni 2021.

Läs mer

THE TALL SHIPS RACES

Boka in 22-25 juli för ett äventyr i sjöfartens tecken på Åland! Då kommer fartyg, som deltar i den internationella havskappseglingen The Tall Ships Races, till Mariehamn. Fartygen kan besökas och det ordnas program av olika slag runt om i staden.

Läs mer