Åland är en fantastisk plats för sportfiske året om

Fiskevård är viktigt på Åland. Visste du att ålänningarna planterade ut nästan två miljoner gäddyngel, 167.000 havsöringar och 187.000 sik 2019? Inte konstigt att det nappar bra i de åländska vattnen! Här kan du kasta efter gädda, abborre, gös och havsöring, eller varför inte meta efter sik eller trolla efter lax?

Sportfisket varierar beroende på säsong. På hösten är det högsäsong för gädd- och abborrfiske, och dessutom kommer havsöringen närmare stränderna när vattnet blir kallare. Vintern är perfekt för pilkfiske och ismete. Borra ett hål i isen, sänk ner ditt bete och grilla en korv medan du väntar på att bjällran på spöet talar om att du har napp.

Våren är högsäsong för sikmete och havsöringsfiske. Numera kan man också fiska från land på våren på flera fina fiskeområden. När våren övergår i sommar är det dags att ge sig ut på öppet hav för att trolla efter silverglänsande laxar.

 

Tack för ditt bidrag! Tävlingen avslutades 20.9.2020. Vi har dragit en vinnare, Pia, som är kontaktad via e-post.

Ett stort grattis till vinnaren och tack till alla som har deltagit!

Fiske året runt på Åland

Boka en sportfiskeguide

Få hjälp att hitta de drag och fiskeplatser som fungerar bäst för dagen.

Jag vill veta mer

Fiskepaket

Färdiga fiskepaket ger en bättre fiskeupplevelse. Är du sugen på att ta med kompisarna på en fiskeresa? Det är enklast att boka ett färdigt fiskepaket, där resa allt ingår.

Boka nu

Fiskekort och regler

Inför sportfiskeresan till Åland lönar det sig att veta de regler som gäller för handredskapsfiske och mete i öriket.

Läs mer