Fiska på Åland i höst

Åland lockar med sina fantastiska fiskemöjligheter året om. Nu på hösten kan du fiska efter gädda, abborre och havsöring. Sätt igång med att planera höstens sportfiskeresa och boka ett färdigt fiskepaket där resa, logi och fiskeupplevelser ingår. På Åland får du uppleva fiske när det är som bäst!

Abborrfiske har blivit allt mer populärt och det ansvarsfulla fiskesättet att släppa små fiskar tillbaka i vattnet har lett till att Åland är ett av Finlands bästa platser för abborrfiske. Visste du att det är möjligt att fånga tvåkilos abborrar på de åländska vattnen? 

Även gäddfisket lockar med bra möjligheter till stor fångst. Tack vare tydliga rekommendationer för minimi- och maximimått är det åländska gäddbeståndet kraftigt växande.

När vattnet blir kallare på senhösten kommer dessutom havsöringen närmare stranden. Någon båt behövs inte till öringfisket – det går bra att fiska från land. De bästa fiskeplatserna finns på västra Åland där vattnet är klart och det finns gott om bra boendemöjligheter i närheten.

Läs mer om fiske på Åland och missa inte videon om gäddfiske längst ner!

GÄDD- & ABBORRFISKE

Läs mer

HAVSÖRINGSFISKE

Läs mer

FISKEKORT

Läs mer

För att få ut det mesta av fiskeresan lönar det sig att satsa på bekvämt boende och anlita en fiskeguide. En lokal fiskeguide är bekant med lokala förhållanden och de bästa fiskeställena, och kan dela sina proffsiga tips angående utrustning.

Efter en lång fiskedag är det skönt att koppla av i bastu, laga middag i egen stuga eller lyxa till det med middag på någon av Mariehamns många restauranger. Ett par kalla drycker från de lokala bryggerierna som du avnjuter tillsammans med fiskekompisarna är det perfekta sättet att avsluta en skön dag vid vattnet.  

Boka årets bästa fiskeupplevelse – resa, boende och fiske i ett.

BOKA REDAN NU

BOKA EN SPORTFISKEGUIDE

Få hjälp att hitta de drag och fiskeplatser som fungerar bäst för dagen. Flera stugbyar erbjuder både båt- och guidetjänster.

Boka nu

VISIT ÅLANDS PAKET

Bland Visit Ålands resepaket hittar du färdiga fiskepaket med stugövernattning. Hur låter boende nära havet, fina fiskeupplevelser och avkopplande strandbastu på kvällarna?

Boka nu

SKRÄDDARSYDDA FISKEPAKET

Hos Ålandsresor kan du boka ett skräddarsytt fiskepaket efter eget tycke och smak. Här kan du hitta upplevelsen som anpassas till tempot och utmaningen som passar just dig.

Boka nu

KOMBINERA FISKE MED BEKVÄMT BOENDE

Avsluta en dag av fiske med modernt och bekvämt boende på Ålandhotels. Här kan du välja mellan hotell Adlon, Savoy och Pommern.

Boka nu

RESEARRANGÖR HJÄLPER DIG HITTA RÄTT

Välj Basic eller Pro, Ålands Turist & Konferens har fiskepaketet just för dig. Paketet omfattar båtresa Åbo-Mariehamn-Åbo, två hotellövernattningar i Mariehamn samt fiske enligt ditt tycke.

Boka nu

FISKEPAKET TILL ÅLAND - ALLT I ETT

Viking Line har färdiga fiskepaket för den bekväma resan – i paketen ingår båtresa, logi och fiske. Boka smidigt hela resan på samma ställe.

Boka nu

Så reser du till Åland

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från Finland. Själva resan till Åland är en viktig del av hela reseupplevelsen – båtresan till Åland går genom den vackra skärgården och det finns mycket att göra under resan.

Badbild