Fantastiskt sportfiske på Åland

Åland lockar med sina fantastiska fiskemöjligheter året om. Här kan du kasta efter gädda, abborre, gös och havsöring, eller varför inte meta efter sik eller trolla efter lax? Läs mer om våra färdiga fiskepaket där resa, logi och fiskeupplevelser ingår och sätt igång med att planera fiskeresan redan nu.

Sportfisket på Åland varierar beroende på säsong. Våren är högsäsong för sikmete och havsöringsfiske och numera kan man också fiska från land på våren på flera fina fiskeområden. När våren övergår till sommar är det dags att ge sig ut på öppet hav för att trolla efter silverglänsande laxar

Bra fiskevård och fångst med fiskekort 

Fiskevård är viktigt på Åland. Visste du att ålänningarna planterade ut dryga en miljoner gäddyngel, 137 000 havsöringar och 151 000 sik 2020? Inte konstigt att det nappar bra i de åländska vattnen! Fiskevård finansieras delvis med pengar från fiskekortsförsäljningen och därför är det viktigt att alla som fiskar har ett giltigt fiskekort.

LAXTROLLING

Läs mer

HAVSÖRINGSFISKE

Läs mer

FISKEKORT

Läs mer

Maxa din fiskeupplevelse med lokal kännedom

För att få ut det mesta av den perfekta fiskeresan lönar det sig att satsa på bekvämt boende och anlita en fiskeguide som är bekant med lokala förhållanden, de bästa fiskeställena och som kan dela sina proffsiga tips angående utrustning. Bekanta dig med våra färdiga fiskepaket och boka årets fiskeupplevelse behändigt på en och samma gång!

BOKA REDAN NU

FISKEPAKET TILL ÅLAND - ALLT I ETT

Viking Line har färdiga fiskepaket för den bekväma resan – i paketen ingår båtresa, logi och fiske. Boka smidigt hela resan på samma ställe.

Boka nu

KOMBINERA FISKE MED BEKVÄMT BOENDE

Avsluta en dag av fiske med modernt och bekvämt boende på Ålandhotels. Här kan du välja mellan hotell Adlon, Savoy och Pommern.

Boka nu

RESEARRANGÖR HJÄLPER DIG HITTA RÄTT

Välj Basic eller Pro, Ålands Turist & Konferens har fiskepaketet just för dig. Paketet omfattar båtresa Åbo-Mariehamn-Åbo, två hotellövernattningar i Mariehamn samt fiske enligt ditt tycke.

Boka nu

BOKA EN SPORTFISKEGUIDE

Få hjälp att hitta de drag och fiskeplatser som fungerar bäst för dagen. Flera stugbyar erbjuder både båt- och guidetjänster.

Boka nu

VISIT ÅLANDS PAKET

Bland Visit Ålands resepaket hittar du färdiga fiskepaket med stugövernattning. Hur låter boende nära havet, fina fiskeupplevelser och avkopplande strandbastu på kvällarna?

Boka nu

SKRÄDDARSYDDA FISKEPAKET

Hos Ålandsresor kan du boka ett skräddarsytt fiskepaket efter eget tycke och smak. Här kan du hitta upplevelsen som anpassas till tempot och utmaningen som passar just dig.

Boka nu

Så reser du till Åland

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från Finland. Själva resan till Åland är en viktig del av hela reseupplevelsen – båtresan till Åland går genom den vackra skärgården och det finns mycket att göra under resan.

Badbild