Syksy on hauskin Ahvenanmaalla!

Hypi lehtikasoissa, tutustu jännittäviin luontopolkuihin ja nauti raikkaasta meri-ilmasta ja puhtaasta luonnosta ihanien syyslomapäivien aikana Ahvenanmaalla. Meri lämmittää saariston ilmastoa ja pitää sään leutona pitkälle syksyyn. Ulkona on kaunista, ja vallattomat tuulenpuuskat tarttuvat puista putoaviin värikkäisiin lehtiin kieputtaen ja pyörittäen niitä ilmassa. Ahvenanmaalla voit lastesi kanssa viettää syyslomaa ja nauttia ulkoilmaelämästä. Jos sadepilvet sattuisivat yllättäen vyörymään taivaalle, valittavana on monia hauskoja kohteita, joissa lapset viihtyvät.

Seikkailu alkaa jo laivamatkalla Ahvenanmaalle. Lapset tapaavat uusia kavereita leikkihuoneessa, matkan aikana lapsille järjestetään hauskaa toimintaa ja saatte lisäksi nauttia hyvästä ruoasta, viihteestä ja edullisesta taxfree-shoppailusta. Ahvenanmaalla odottaa lapsille sopiva majoitus, muun muassa: Park Alandia Hotell, Klintvägen Apartments ja Käringsund Resort & Conference.

Olemme koonneet muutamia ajanvietto- ja toimintavinkkejä, mikä helpottaa mieluisten syysloma-aktiviteettien valinnassa. Sen jälkeen tarvitsee vain varata matka, jossa teitä auttavat mielellään
Visit Åland,
Viking Line ja Ålandsresor.

Polski Mariebadin uima-altaissa

Lasten suosikkipaikassa, Maarianhaminan Mariebad-kylpylässä, on vatsanpohjaa kutkuttava vesiliukumäki, hauskoja pyörteitä ja vesisuihkuja. Myös aikuiset nauttivat kylpyläkäynnistä: täällä on mm. poreallas, spa-osasto ja saunoja, ja todella rohkeat uimahallin vieraat käyvät uimassa meressä Mariebadin laiturilta.

Osoite: Österleden 68, Maarianhamina

Aukioloajat:

Maanantai klo 12–22
Tiistai – perjantai klo 10–22
Lauantai – sunnuntai klo 10–18
Aamu-uinti ti–pe klo 6–8

Sopii: Kaikenikäisille.

Jonotusaika: Ei jonoja.

Vinkkejä: Oletko koskaan pulahtanut avannossa? Mariebadetin kylpylässä voit talvella käydä avantouinnilla ja lämmitellä sen jälkeen saunassa!

Paras selfiepaikka: Vesiliukumäki ja vesitykit.

Ota kiikariisi: Spa-osasto. Äiti ja isä voivat käydä myös erilaisissa hemmotteluhoidoissa sillä välin, kun muu perhe viihtyy kylpylässä.

Vauvan kanssa: Pikkulapsille on oma altaansa.

Lisätietoa kotisivulla: www2.visitaland.com/fi/mariebad ja www.mariehamn.ax/idrott-fritid/idrottsanlaggningar/mariebad

Ota alus komentoosi Ahvenanmaan merenkulkumuseossa

Ahvenanmaan merenkulkumuseossa koko perhe voi leikkiä seitsemällä merellä. Kiipeä suurmastoon, ahtaa alusta ja ota alus komentoosi. Yhdessä lapset ja aikuiset voivat etsiä laivarotta Rubyn pieniä rotankoloja, joita on piilotettu eri puolille museota, ja tutustua Rubyn omiin pienoisnäyttelyihin. Leikkihuone "Ruby ja Meri" kutsuu mielikuvituksellisiin leikkeihin: lapset voivat sukeltaa pinnan alle ja tutkia hylkyjä, haita ja merenneidon luolia.

Osoite: Hamngatan 2, Maarianhamina

Aukioloajat: Joka päivä klo 11–16

Sopii: Kaikille.

Jonotusaika: Ei jonoja.

Vinkkejä: Tiedäthän, että Ahvenanmaan merenkulkumuseossa voi viettää lastenjuhlia? Pyydä äitiä tai isää tekemään tilaus!

Paras selfiepaikka: Leikkihuone Ruby ja Meri, jossa voi leikkiä vedenpinnan ylä- ja alapuolella.

Ota kiikariisi: Ovelia rotankoloja, joita laivarotta Ruby on piilottanut eri puolille museota.

Vauvan kanssa:
Hissien ja ramppien avulla lastenvaunujen kanssa voi liikkua koko museossa. Myös leikkihuoneessa on hissi. Museossa on kaikille soveltuvat WC-tilat sekä vauvanhoitohuone.

Lisätietoa kotisivulla: www.sjofartsmuseum.ax

Lähde löytöretkelle Kastelholman linnaan

Ååå, miten hauskaa on tutkia Kastelholman linnan jokainen kolo ja sopukka! Täällä lapset voivat palapelin ja kartan avulla etsiä merirosvoarkkujen aarrekätköjä, ja uudessa lastennurkkauksessa on hauskoja leluja sekä naamiaispukuja, joiden avulla lapset voivat pukeutua kuninkaallisiksi ja ritareiksi. Muista myös ottaa muistoksi selfie kultaisen taulunkehyksen luona!

Osoite: Kungsgårdsallén 5, Sund

Aukioloajat: Torstai – sunnuntai klo 10–16 aina 3.11.2019 asti.

Sopii: Kaikenikäisille lapsille.

Jonotusaika: Täällä on harvoin jonoja.

Vinkkejä: Käy ulkoilmamuseo Jan Karlsgårdenissa, joka sijaitsee aivan linnan lähistöllä.

Paras selfiepaikka: Lasten nurkkauksessa kultaisen taulunkehyksen luona.

Vauvan kanssa: Linnassa on paljon portaita, joten se ei sovellu lastenvaunujen kanssa liikkuville. Grindstugan-museomyymälän yleisö-WC:ssä lähellä Jan Karlsgårdenin pysäköintipaikkaa on vauvanhoitopöytä.

Lisätietoa kotisivulla:  www.kastelholm.ax

Leiki sydämen kyllyydestä Leklandetissa

Eckerössä sijaitseva Leklandet-sisäleikkipuisto on kuin lasten paratiisi. Täällä on mm. puhallettava pomppulinna, hauskoja esteratoja ja jännittäviä pelejä, ja lapset voivat hyppiä ja juosta sydämensä kyllyydestä. Leklandet avaa ovensa tilapäisesti 17.–20. lokakuuta, joten muista käydä siellä, jos se osuu Ahvenanmaan-matkanne kanssa samaan ajankohtaan.

Osoite: Käringsundsvägen 85, Eckerö

Aukioloajat:

Leklandet avaa ovensa tilapäisesti 17.–20.10.2019 klo 12–17.

Sopii: Kaikille yli 2-vuotiaille.

Jonotusaika: Leklandetiin ei ole jonoja, ja jonot ovat harvinaisia myös kahvilassa ja sisäänkäynnissä.

Vinkkejä: Leklandet on suosittu lastenjuhlien pitopaikka, ja siellä viihtyvät myös leikkimieliset aikuiset.

Paras selfiepaikka: Sumopainipuvussa tai sisällä isossa pallossa, jolla voit pyöriä ympäriinsä.

Ota kiikariisi: Pienimuotoisia aktiviteetteja, kuten joukkuehiihtoa ja jättikenkiä, joissa voit haastaa kaverisi tai vanhempasi kilpailuun.

Vauvan kanssa: Lastenvaunujen kanssa voi liikkua esteettä, hoitohuone on käytettävissä ja WC-tiloissa on pottia. Kahvilassa on syöttötuoleja.

Lisätietoa kotisivulla: www.leklandet.ax

Maistele Ahvenanmaan maukkaita sipsejä Taffel Factory Shopissa

Ahvenanmaan oman perunalastutehtaan Taffel Factory Shopista voit ostaa mukaasi erimakuisia sipsejä. Sipsien lisäksi myymälästä voi ostaa karkkeja. Ota selfie ison juustonaksuhahmon luona ja pidä silmällä erikoistarjouksia ja arpajaisia, joita järjestetään toisinaan.

Osoite: 420 Sundsvägen, Godby

Aukioloajat:

Torstai – lauantai klo 11–17.

Sopii: Kaikille suolaisen ja makean ystäville.

Jonotusaika: Sinun ei tarvitse yleensä jonottaa. 

Vinkkejä: Taffel Factory Shop -tehtaanmyymälästä voi ostaa monenlaista suolaista ja makeaa naposteltavaa.

Paras selfiepaikka: Ison juustosnacks-hahmon vieressä.

Ota kiikariisi: Taffel Factory Shopin erikoistarjouksia ja arvontoja. Aiemmin asiakkaiden kesken on arvottu esimerkiksi polkupyörä ja aktiviteettikello.

Vauvan kanssa: Taffel Factory Shopissa on lastenvaunu- ja pyörätuoliramppi, ja myymälän suurella terassilla on tilaa lastenvaunuille. Tehtaanmyymälässä on käytettävissä asiakas-WC.

Lisätietoa kotisivulla: www.taffel.fi

Nauti lämpimistä uimavesistä säästä riippumatta Ålands Idrottscenterissä

Godbyssä Ahvenanmaan urheilukeskuksessa sijaitsee Ahvenanmaan toinen iso uimahalli. Pienimmät lapset viihtyvät erityisessä lastenaltaassa, jonka syvyys on 0,4–0,8 metriä ja vesilämpötila 32 astetta. Isommat lapset ja aikuiset voivat uida suuremmassa altaassa. Joskus altaassa on myös vesiesterata, joka antaa jännittävän lisän vesileikkeihin. Ahvenanmaan urheilukeskuksessa koko perhe voi viettää yhteisen hauskan vesipäivän. Muista myös, että voitte ikuistaa päivänne vastaanotosta vuokrattavalla vedenalaiskameralla.

Osoite: Bärvägen 5, Godby

Aukioloajat:

Arkisin klo 9–22
Viikonloppuisin ja pyhinä klo 12–18

Sopii: Kaikille, mutta alle 8-vuotiailla on oltava mukana oma vastuuhenkilö.

Jonotusaika: Uimahallin varaustilanteen voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

Vinkkejä: Erinomainen kohde keskellä Ahvenanmaata. Mainio majoituspaikka, jossa on tarjolla myös aktiviteetteja.

Paras selfiepaikka: Uima-allas. Voit vuokrata vedenalaisen kameran!

Ota kiikariisi: Viikonloppuna ja lomilla kuntouintialtaassa on liikkuva esterata, kokeile!

Vauvan kanssa: Uima-hallin lastenaltaan syvyys on 0,4–0,8 metriä ja veden lämpötila on 32 astetta.

Lisätietoa kotisivulla: www.idrottscenter.com

Tutustu Ahvenanmaan historiaan ja upeaan taiteeseen

Rakenna oma majakka, ratkaise haastavia arvoituksia ja kiertele Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisessa museossa etsimässä QR-koodeja, joiden avulla voit nähdä kahdeksan lyhytelokuvaa. Museossa on paljon aktiviteetteja, joita voi tehdä joko yksin tai ystävien ja perheen kanssa. Ahvenanmaan taidemuseon lastenhuoneessa lapset voivat etsiä Busis-maskottia, ja yhdessä hänen kanssaan he voivat pohtia, mitä ajatuksia museon taide heissä herättää.

Osoite: Storagatan 1, Maarianhamina

Aukioloajat:

Tiistai – sunnuntai klo 11–17.
Torstai klo 11–20.

Sopii: Kaikille.

Jonotusaika: Ei jonoja.

Vinkkejä: Ilmastointi lämmittää kylmällä säällä.

Paras selfiepaikka: Vanhoista romuista tehdyn Vargen-suden kanssa. Kuinka monta avainta löydät Vargenista?

Ota kiikariisi: Pidä silmällä Busis-maskottia, jolla on taidemuseossa oma soppensa. Voit etsiä sekä hahmoja että pieniä tassunjälkiä!

Vauvan kanssa: Sisäänkäynnin ramppi ja automaattinen ovenavaaja helpottavat lastenvaunujen kanssa liikkuvien kulkemista. Museon tiloissa on hoitopöytä ja lainattavat lastenrattaat. Lastenruokaa voi lämmittää mikrossa.

Lisätietoa kotisivulla: www.museum.ax

Juokse ja kilpaile upeasta mitalista

26. lokakuuta järjestetään Åland Marathon & ½ Marathon -tapahtuma, joista löytyy luokkia myös nuorille juoksijoille. Osallistumiseen ei ole alaikärajaa, ja valittavana on lisäksi lyhyempiäkin matkoja, kuten 5 ja 10 kilometriä. Kaikki osallistujat saavat maaliin saavuttuaan upean mitalin.

Ajankohta: 26.10.2019, kilpailu alkaa klo 11.

Sopii: Kaikille.

Jonotusaika: Ei jonoja.

Vinkkejä: Kaikki, jotka ilmoittautuvat juoksutapahtumaan viimeistään 25.10.2019 ovat mukana upeiden palkintojen arvonnassa.

Paras selfiepaikka: Maalialueella, mitali kaulassa.

Ota kiikariisi: Huoltopisteissä on tarjolla vettä, urheilujuomaa, mehua, kahvia ja pientä purtavaa kuten kanelipullia, banaania ja karkkia.

Lisätietoa kotisivulla: www.alandmarathon.ax

Syyslomatarjous Park Alandia Hotellissa

Maarianhaminan keskustassa sijaitseva Park Alandia Hotell tarjoaa syylomalaisille majoitusta erikoishintaan viikkoina 42–44 eli 11.10–31.11.2019. Muista antaa varauskoodi: Syys.

Park Alandia Hotellin syyslomatarjous:

Kahden hengen huone sisältäen 1 lisävuoteen sekä aamiaisen: 100 €/yö (normaalihinta 126 €/yö).

Kahden hengen huone sisältäen 2 lisävuoteen sekä aamiaisen: 120 €/yö (normaalihinta 146 €/yö).

Lisävuode on tarkoitettu alle 12-vuotiaalle lapselle. Alle 6-vuotiaat lapset, jotka nukkuvat vanhempiensa sängyssä, majoittuvat hotellissa ilmaiseksi. 

Jos haluat majoittua tilavasti, varaa Park Alandia Hotellin sviitti hintaan 220 €/yö. Sviitissä on 1–2 lisävuodetta perheen alle 12-vuotiaille lapsille.

Muista antaa varauskoodi: Syys

Varaus tehdään s-postitse [email protected] tai puh. 018 14130.

Lisätietoa kotisivulla: www.parkalandia.com/fi/hotelli/tarjoukset

Lapsiystävällinen majoitus, Klintvägen Apartments

Erityisesti lapsille soveltuvia huoneistoja, joissa kaikissa on leluja, ja kaksioissa on myös legoja, kubb-peli ja lautapelejä. Huoneistot ovat lapsiturvallisia, ja niissä on Wifi-yhteys sekä Netflix-palvelu internetin ja TV:n ystäville. Vuokrattavana on myös Playstation 4 -peli.

Lisätietoa kotisivulla: www.klintvagenapartments.ax

Lapsiystävällinen majoitus, Käringsund Resort & Conference

Tämä merellinen majoitus tarjoaa monenlaisia nuorille seikkailijoille sopivia aktiviteetteja. Käringsund Resort & Conference sijaitsee luonnonkauniissa Eckerön Käringsundissa, jossa 1960-luvulla kuvattiin osia TV-sarjasta Saariston lapset. Tutustu Saariston lapsiin ennen Ahvenanmaan-matkaasi ja kokeile paikan päällä, tunnistatko Käringsundin kuvauspaikkoja.

Lisätietoa kotisivulla:
www.karingsund.ax

Viking Line

Kun tartut laivakissa Ville Vikingiä tassusta, merimatkasta tulee hauska seikkailu. Laivoilla järjestään kivaa toimintaa lapsille. Voit leikkiä pallomeressä, ja Ville Vikingin maagisella rannekkeella saat juotavaa, jäätelöpuikon ja laivakissan yllätyslahjan. Buffetravintolassa alle 6-vuotiaat syövät ilmaiseksi, ja muut ravintolat tarjoavat useimmista aterioista pienempiä ja edullisempia lastenannoksia. Viking Line auttaa varaamaan koko Ahvenanmaan-loman, matkat, majoituksen ja aktiviteetit.

Lisätietoa kotisivulla:
www.vikingline.fi

Ålandsresor

Paikallinen matkanjärjestäjä Ålandsresor auttaa mukavan Ahvenanmaan vierailun järjestämisessä myös perheen pienimmille. Kun suunnittelet matkaa, ota yhteyttä Ålandsresoriin, joka auttaa matkan, majoituksen ja aktiviteettien varaamisessa. Ålandsresor auttaa myös järjestämään luokkaretkiä, leirikouluja ja valmennusleirejä Ahvenanmaalla.

Lisätietoa kotisivulla:
www.alandsresor.fi

TILAA LAPSIPERHEILLE SUUNNATTU UUTISKIRJEEMME

  • Turvaamme yksityisyydensuojasi ja käsittelemme yhteystietojasi Visit Ålandin GDPR:n eli EU:n yleisten tietosuoja-asetusten mukaisesti.

Löydä lisää tapahtumavinkkejä ja tekemistä

Kun olet aikeissa tehdä syksyisen matkan Ahvenanmaalle, seuraa Visit Ålandin tapahtumakalenteria. Sieltä löytyy lisää vinkkejä syksyn hauskoista aktiviteeteista ja tapahtumista!

Tapahtumakalenteri