Ahvenanmaan upeat kalavedet ovat urheilukalastajan paratiisi

Upeiden kalastuselämysten edellytys on hyvä kalan- ja kalavesien hoito. Ahvenanmaalla istutetaan joka vuosi suuria määriä kalanpoikasia ja panostetaan kestävän kehityksen kalanhoitohankkeisiin. Ei siis ihme, että Ahvenanmaalla kala nappaa hyvin!

Kokeile kalaonneasi saarimaakunnan kalaisilla vesillä. Tänä vuonna kala on kuulemma syönyt todella ahkerasti ja se lupaa hyvää myös syksyn kalaretkiä ajatellen. Ahvenanmaa tunnetaan haukimetropolina, mutta saariston vesillä nappaa hyvin myös ahven, meritaimen ja kuha. Tai miltä kuulostaisi siian onkiminen tai lohen vetouistelu?

Ahvenanmaalla voit nauttia kalastuksesta ympäri vuoden ja saaliskalat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Syksy on hauen- ja ahvenenkalastuksen parasta aikaa, ja meritaimen syö vesien viiletessä hyvin myös matalissa rantavesissä. Talvella järvien ja matalien merenlahtien jäät ovat omiaan pilkki- ja täkykalastukselle. Kevään tullen lähdetään siikaongelle ja nautitaan taimenenkalastuksesta. Nykyisin kalastus rannalta on sallittu useilla kalastusalueilla. Touko-kesäkuu on lohiuistelun parasta aikaa ja silloin suunnataan avomerelle uistelemaan hopeanhohtoisia lohia.

Kireitä siimoja ja tervetuloa Ahvenanmaalle! Kiitos, että huolehdit omasta ja toisten terveydestä kun vierailet saarillamme.

Tartu tilaisuuteen voittaa 500 euron arvoinen Ahvenanmaa-elämys. Kilpailu löytyy sivun alalaidasta.

Nauti kalastuksesta ympäri vuoden

Varaa kalastusopas

Kokenut kalastusopas auttaa sinua valitsemaan sopivat vieheet ja löytämään päivän parhaat kala-apajat.

Lue lisää

Valmis kalastuspaketti

Valmis kalastuspaketti takaa parhaat kalastuselämykset. Tekisikö mieli lähteä kalareissulle kavereiden kanssa? Kätevintä on varata valmis kalastuspaketti, johon sisältyy kaikki oleellinen.

Tutustu ja varaa

Kalastusluvat ja -säännöt

Ennen Ahvenanmaan-kalastusmatkaa on hyvä tutustua saarimaakunnassa voimassa oleviin urheilukalastusta koskeviin sääntöihin.

Lue lisää

Voita 500 euron arvoinen kalastuselämys

  • Turvaamme yksityisyydensuojasi ja käsittelemme yhteystietojasi Visit Ålandin GDPR:n eli EU:n yleisten tietosuoja-asetusten mukaisesti.