Julstämningen finns på Åland

Den åländska vintern är okänd för de flesta men det finns många anledningar att resa hit även under lågsäsong. 

Det är mysigt på Åland när julen nalkas. Marken är oftast bar i december och ålänningarna tänder juleljus i god tid innan själva julen. Du kan ge dig ut på långa promenader i den friska havsluften och koppla av med värmande bastubad på kvällen, njuta av varma drycker och värmen av en härligt flammande brasa.

På Åland slipper du julstress. Istället kan du ladda batterierna genom att umgås med nära och kära – lyssna till stämningsfull julmusik, besök genuina julmarknader och njut av de lokala restaurangernas vällagade julmat. På Åland finns många duktiga hantverkare och matkreatörer vars produkter är unika och uppskattade, så passa på att fynda omtyckta julklappar tillverkade av naturliga material och lokala ingredienser under din resa. 

Ta en paus från julförberedelserna och unna dig några lugna dagar på Åland. Julstämningen får du på köpet.

Julmarknader

Det ordnas många småskaliga julmarknader runt om på Åland. Botanisera bland julsaker, hantverk, hemlagade delikatesser och skickligt mathantverk och hitta personliga julklappar till de nära och kära.

Läs mer

Lillajul

Lillajul firas lördagen före den första advent. Hemmen pyntas med julbelysning, många klär en liten julgran och den blyga tomtenissen bankar på dörren och slänger in små julklappar åt barnen.

Läs mer

Julbord

Den åländska julmaten hämtar inspiration från både Sverige och Finland. Fiskrätterna är många – det är naturligt med tanke på att Åland har hav i alla väderstreck. Boka bord och hitta dina nya favoritsmaker hos någon av de många restaurangerna.

Läs mer

Vinternaturen

Skärgården är vacker även vintertid. Visste du att man kan åka på båtturer långt in på vintern ända tills isen lägger sig? Njut av den vackra och mäktiga skärgårdsnaturen under din vintersemester.

Läs mer

Evenemangskalendern

Genom att hålla koll på Visit Ålands evenemangskalender får du tips om vilka händelser som är på gång under de dagar just du besöker Åland. Hitta en trevlig julkonsert, en julmarknad eller något annat mysigt evenemang att ta del av.

Evenemangskalendern

Lucia

Ålands egen lucia kröns i S:t Görans kyrka i Mariehamn på söndag kväll den 13 december.

Bo och njut av småstadslugnet

I paketet ingår nyrenoverat dubbelrum, tvårätters middag och frukostbuffé med lokala råvaror.

Boka nu

Övernattning med en trerätters middag

I paketet ingår båtturer, dubbelrum, en trerätters middag och en underbar Ålandsfrukost.

Boka nu

Bo med havet som granne

I paketet ingår dubbelrum med balkong och frukost. Koppla av i gott sällskap mitt i Mariehamns centrum.

Boka nu

Kryssa från Helsingfors till Mariehamn 4.12

Utforska mysiga Mariehamn på vackra Åland och upplev den stämningsfulla julmarknaden!

Boka nu

Hitta fler boendealternativ

Hitta boendet som passar dig bäst på visitaland.com

Boka nu