Virittäydy joulutunnelmaan Ahvenanmaalla

Joulun odottelu on ihanaa aikaa. Saaristossa pääset eroon joulustressistä ja voit ladata akkuja ystäviesi ja perheesi kanssa, kuunnella kaunista joulumusiikkia, vierailla markkinoilla ja nauttia herkullisista jouluruuista.

Ahvenanmaan talvi on useimmille tuntematon, joten nyt saaristoon kannattaakin suunnata hiljaisen matkailukauden aikana. Ennen kuin talvi kietoo saariston valkoiseen lumivaippaan, ahvenanmaalaiset sytyttävät kynttilät ja jouluvalot, tekevät pitkiä kävelyretkiä raikkaassa meri-ilmassa ja rentoutuvat iltaisin kuumassa saunassa. Pidä sinäkin tauko joulukiireistä ja hemmottele itseäsi rauhallisilla joulunaluspäivillä Ahvenanmaalla. Joulutunnelman saat kaupanpäällisenä!

Tunnelmallista joulunodotusta

Vieraile viehättävillä joulumarkkinoilla

Ahvenanmaalla järjestetään lukuisia pieniä joulumarkkinoita ja joulutupia. Tutustu perinteisiin joulukoristeisiin, käsitöihin, kotona valmistettuihin perinneherkkuihin ja artesaaniruokiin ja osta yksilöllisiä joululahjoja!

Lue lisää joulumarkkinoista

Juhli tunnelmallista pikkujoulua

Ahvenanmaalla juhlitaan pikkujoulua ensimmäistä adventtisunnuntaita edeltävänä lauantaina, jolloin otetaan esiin joulukoristeet ja pieni joulukuusi. Tonttukin saattaa kurkistaa sisään ikkunasta ja jättää lapsille pienet joululahjat oven taakse.

Lue lisää pikkujoulun perinteistä

Nauti Ahvenanmaan jouluherkuista

Ahvenanmaalaisissa jouluruuissa yhdistyvät sekä ruotsalaiset että suomalaiset perinteet. Kalaruuissa on tietenkin mistä valita, sijaitseehan Ahvenanmaa keskellä merta. Löydä omat suosikkimakusi ravintoloiden joulupöydistä!

Lue lisää joulupöydistä

Ylös, ulos ja talviluontoon

Saaristo on uskomattoman kaunis häikäisevän valkoisena kimaltelevassa talviasussaan. Tiesitkö, että talvellakin pääsee veneretkille? Myös retkiluistelu ja maastohiihto ovat suosittuja. Nauti luonnosta talvilomallasi!

Lue lisää Ahvenanmaan talvesta

Juhli Lucian päivää

Ahvenanmaan oma Lucia-neito kruunataan perinteiseen tapaan perjantai-iltana 13.12. Sankt Göranin kirkossa Maarianhaminassa. Nauti tunnelmallisesta musiikista ja seuraa kaupungin halki kulkevaa Lucia-kulkuetta, joka päättyy kaupungin torille, jossa tanssitaan piirileikkejä kuusen ympärillä.

Lue lisää lucian päivän juhlista

Selaa tapahtumia

Visit Ålandin tapahtumakalenterista saat vinkit ajankohtaisista tapahtumista Ahvenanmaan-matkaasi varten. Valitse jokin monista joulukonserteista, joulumarkkinoista tai muista jouluisista tapahtumista.

Seuraa tapahtumakalenteria

Valitse viihtyisä majoitus

Visit Ålandin kotisivulta löydät kaiken tarvitsemasi talvisen Ahvenanmaan-matkan suunnitteluun. Valitse viihtyisä majoitus ja varaa se vielä tänään!

Varaa talvimatka Ahvananmaalle

Joulupukilla on juuret Ahvenanmaan saaristossa

Tiesitkö, että Coca-Colan mainoksista tutun punaposkisen ja -nuttuisen joulupukin on piirtänyt Haddon Sundblom, jonka isä on kotoisin Ahvenanmaan saaristosta?

Lue lisää ja katso video