Hösten är som roligast på Åland

Njut av några härliga höstlovsdagar på hela familjens favoritdestination! Båtresan och ett par nätter på hotell är ett efterlängtat avbrott i vardagen och uppskattas av både barn och vuxna.

På Åland kan du njuta av en rad olika utomhusaktiviteter tillsammans med hela familjen. Upptäck spännande vandringsstigar, njut av frisk havsluft och spela frisbeegolf, paddla kajak eller fiska. Skärgårdens höst är lång och klimatet milt tack vare havet som värmer långt in på hösten. 

Om regnmolnen plötsligt skulle dra in trivs barnen på Sjöfartsmuseet, Kastelholms slott eller äventyrsbadet Mariebad. Mariehamn är känt för sina många restauranger och mysiga kaféer där hela familjen kan äta gott efter en dag med roliga aktiviteter.

Här har vi samlat några tips på roliga aktiviteter att fylla höstlovsdagar med.

8 saker ni inte får missa på Åland i höst

KASTELHOLMS SLOTT

Här kan barnen med hjälp av pussel och karta gå på skattjakt efter piratkistor. I barnhörnan finns även roliga leksaker och maskeradkläder så att barnen kan klä ut sig till kungligheter och riddare.

BOMARSUNDS FÄSTNING

Upptäck de röda ruinerna och besök resterna av tornen som byggdes på höga platser med utsikt över hela området. Kan du hitta alla kanoner? Bekanta dig i områdets historia med appen Coastal Past.

ÅLANDS SJÖFARTSMUSEUM

Klättra i en mast, angör en brygga eller gå på skattjakt med skeppsråttan Ruby. Här finns något för alla, sjöbjörnar liksom landkrabbor.

TROLLSTIGEN OCH GROTTSTIGEN

Vid utsiktstornet i Getabergen på norra Åland startar den kilometerlånga stigen med trollhistorier och en lagom läskig grotta. Större barn orkar gå den 4 km långa Grottstigen på samma område, där det finns häftiga grottor och bergsformationer.

ÄVENTYRSBADET MARIEBAD

Både barn och leksugna vuxna trivs i det populära äventyrsbadet med vattenfall och bubbelbad. En vattenrutschkana som får det att pirra i magen, snurriga virvlar och värmande bastu gör Mariebad till hela familjens favorit.

SPARK LASER ARENA

Spark Laser Arena vid Smart Park är en attraktion som passar alla från 7 år och uppåt! Spela Laser Tag med din familj eller kompisar.

ÅLANDS KONST- & KULTURHISTORISKA MUSEUM

Bygg en egen fyr, lös kluriga rebusar och leta efter maskoten Busis. På museet finns massor av aktiviteter att göra.

DISCGOLF

Discgolf passar hela familjen. Det finns 11 fina banor runt om på Åland och det är gratis att spela. Det enda du behöver är några diskar och lite tävlingsanda. Motion och frisk luft får du på köpet!

Boka höstlovet redan idag

Hösterbjudande

Bekvämt boende för hela familjen på barnvänliga Park Alandia Hotell.

Boka nu

Familjepaket till Mariebad

I paketet ingår båtresa, övernattning, frukost samt badbiljetter till Mariebad.

Boka nu

Fler paket och skräddarsydda lösningar

Ålandsresor hjälper till så att även de minsta får en underbar Ålandsvistelse. Kontakta dem när du planerar din resa så får du hjälp med bokningen.

Boka nu

Ville Vikings familjepaket

I paketet ingår båtresa, övernattning i Ville Viking-rum på Park Alandia Hotell inkl frukost.

Boka nu

Familjepaket till Ålands Sjöfartsmuseum

I paketet ingår inträde till Ålands Sjöfartsmuseum när ni bokar familjerummet.

Boka nu

Fler erbjudanden

Hitta det höstlovspaket som passar dig bäst på visitaland.com

Boka nu

Så reser du till Åland

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från Finland. Själva resan till Åland är en viktig del av hela reseupplevelsen – båtresan till Åland går genom den vackra skärgården och det finns mycket att göra under resan.

Badbild