Ta en paus på Åland i höst!

Alla behöver en liten paus från vardagen ibland. En avkopplande minisemester på hemmaplan – på havsnära Åland – ger ny energi och ork.

Finns det någon årstid som är mysigare än hösten? Nu kan du kura ihop dig med vännerna på ett ombonat kafé för att fika i timtal, eller så snör du på dig kängorna för en långpromenad i krispig luft bland färgsprakande lövträd. Åland har mycket att erbjuda på hösten, både för stads- och friluftsmänniskan, på land och till havs.

På Åland är det lätt att ta en paus och släppa vardagen. Stillheten och havet är alltid nära, och här finns mycket att uppleva. Kultur, smakupplevelser, närodlad mat, vandring, discgolf, fiske, golf, naturupplevelser – listan kan göras lång! De korta avstånden gör det enkelt att uppleva mycket, även på en helg.

Åland på 48 timmar

Småstadsidyllen Mariehamn

Den maritima staden överraskar med sin mångsidighet. Det finns mysiga caféer och uteserveringar, grönskande parker, historia, kultur och mycket mer. Allt inom gångavstånd.

Läs mer

Smaka på Åland

Det kokar av nya idéer i de åländska grytorna när småskaliga gastroentreprenörer kaxigt flyger mot framtiden med traditionellt mathantverk och kunnande i bagaget.

Hitta restauranger här

Aktiv utomhus

Vandra på naturstigar eller cykla längs småvägar. Åk på en båttur, fiska, golfa och paddla.

9 tips

Upptäck genuina Åland

Det finns ett brett utbud av restauranger, gårdar, och caféer och restauranger för den matintresserade och nyfikna semesterfiraren.

Åländsk lyx

Åland är det perfekta resmålet för dig som värdesätter vackra vyer, lugn, eget utrymme och upplevelser med det lilla extra. God mat och dryck är viktigt på din drömsemester, och på Åland kan du bli bortskämd med lokala och rena skärgårdssmaker.

10 sevärdheter du inte får missa

Det är lätt att åka till och enkelt att vara på Åland. Havet är alltid nära och det finns något nytt att upptäcka varje dag.

Golf på Åland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Barnens favorit i höst

Res till Åland i sommar och tillbringa några härliga semesterdagar i en lugn och trygg miljö där avstånden mellan smultronställena är korta och köerna få.

Fiska på Åland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Så reser du till Åland

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från Finland. Själva resan till Åland är en viktig del av hela reseupplevelsen – båtresan till Åland går genom den vackra skärgården och det finns mycket att göra under resan.

Badbild

Boka din Ålandsvistelse

Bo och njut av småstadslugnet

I paketet ingår nyrenoverat dubbelrum, tvårätters middag och frukostbuffé med lokala råvaror.

Boka nu

Övernattning med en trerätters middag

I paketet ingår båtturer, dubbelrum, en trerätters middag och en underbar Ålandsfrukost.

Boka nu

Bo med havet som granne

I paketet ingår dubbelrum med middag och frukost. Här finns det även cyklar att låna över dagen.

Boka nu

Prenumerera på Visit Ålands nyhetsbrev

  • Vi värnar din personliga integritet och behandlar kontaktuppgifter i enlighet med Visit Ålands GDPR policy.