Ta en paus på Åland i höst!

Visste du att Åland har mycket att erbjuda även på hösten? Upplev hösten på Åland och Unna dig 48 timmars minisemester som utomlands fast hemma.

Alla behöver en paus från vardagen ibland, och en avkopplande minisemester på hemmaplan ger ny energi och ork. När en utlandsresa inte känns som en självklarhet kan en härlig weekend på Åland vara precis vad du behöver.

Det är enkelt att ta sig till Åland och väl framme är avstånden korta. Havet är alltid nära och det finns gott om tillfällen till stunder tillsammans och höstmys i en harmonisk omgivning. Här kan du låta blicken vila över en havsutsikt som naturens krafter, väder och vindar formar om varje dag till ett nytt konstverk.

På Åland är det lätt att släppa vardagen ett tag. Under en helg hinner du uppleva unik natur, kultur, närodlad mat, vandring, fiske, discgolf eller golf – och mycket mer!

Läs om våra bästa tips om vad du kan göra på Åland på 48 timmar och fyll en hösthelg med en massa avkoppling och aktiviteter.

Åland på 48 timmar

Småstadsidyllen Mariehamn

Den maritima staden överraskar med sin mångsidighet. Allt från mysiga caféer och restauranger, kultur och historia till ett badhus, butiker och mycket mer finns inom gångavstånd!

Läs mer

Smaker från Åland

De åländska restaurangerna håller hög klass och speciellt under höstens skördetider är lokalt odlade råvaror en självklarhet på de åländska menyerna.

Läs mer

Aktivt liv utomhus

Vandra på naturstigar eller cykla längs småvägar. Åk på en båttur, fiska, golfa, spela discgolf eller paddla. Ålands natur är enastående vacker även på hösten och lockar till rörelse och roliga upptäcktsfärder.

Läs mer

Skärgården som arbetsplats

Behöver du miljöombyte? Jobba på distans på Åland där du får mer utrymme för kreativitet och återhämtning. Njut av skärgårdens lugn, den vackra naturen och stillheten nära havet.

Läs mer

Njut av åländsk lyx

Åland är det perfekta resmålet för dig som värdesätter upplevelser med det lilla extra. Här kan du och din partner bli bortskämda med vackra vyer, lugn, eget utrymme och unikt boende.

Läs mer

10 platser du inte får missa

På Åland finns det något nytt att upptäcka varje gång. Kastelholms slott, museifartyget Pommern, Sjöfartsmuseet och Bomarsunds fästningsområde är några av platserna du inte får missa.

Läs mer

Golfa som utomlands

Ser du fram emot en golfresa och nya spelupplevelser i vacker miljö? På Åland är avstånden korta och det finns tre 18-hålsbanor i toppklass. Det går utmärkt att spela på dem alla under en helg.

Läs mer

Sportfiskarens dröm

Hösten är sportfiskarens bästa tid på Åland. Ålands fiskevatten är bland Finlands bästa och du kan enkelt boka en resa där både boende, fiske, utrustning och guide ingår.

Läs mer

Barnens favorit

Tillbringa härliga dagar i en lugn och trygg miljö där allt är nära och köerna få. Gå på upptäcktsfärd på museifartyget Pommern eller plaska i äventyrsbadet Mariebad!

Läs mer

Så reser du till Åland

Det finns gott om dagliga avgångar och olika resealternativ från Finland. Själva resan är en viktig del av hela reseupplevelsen – båtresan går genom den vackra skärgården och erbjuder både matupplevelser, nöjen och shopping.

Med flyg tar du dig till Mariehamn från Helsingfors på mindre än en timme och från Åbo på bara 30 minuter.

Badbild

Avstånden på Åland är korta och det är enkelt att upptäcka ön med egen bil. 

Från Mariehamn tar det endast ca 30 minuter till såväl Eckerö, Kastelholm, Bomarsund som Långnäs hamn, och ca 40 min till Getabergen. 

Tack vare närheten till allt går det även bra att bo utanför Mariehamn.

Börja resan på Viking Line

Boka bekväma resor och övernattning i valfritt hotell, och om du så önskar, även valfri aktivitet på en bokning och få mer tid till avkoppling både före och under resan.

Boka nu

Res till Åland med Tallink Silja

I det förmånliga paketet ingår resor och en övernattning på moderna hotell Pommern. Njut av en resa genom skärgården och minisemester på Åland.

Boka nu

Prenumerera på Visit Ålands nyhetsbrev