Var aktiv på semestern

Åland är det perfekta resmålet för dig som vill ha en aktiv semester. Här finns vacker natur, högklassiga träningsanläggningar och spännande tävlingar att delta i. Åland är det bästa valet för dig som vill ha mer puls på semestern!

Det finns många fördelar med att vara fysiskt aktiv på semestern. Du investerar i din egen hälsa och får ny energi, inspiration och motivation. När musklerna jobbar kopplar hjärnan av, och lyckohormoner som endorfiner och dopaminer frigörs och du blir gladare.

Dessutom tar du dig till platser du kanske aldrig hade besökt annars och upplevelserna blir fina minnen för resten av livet.

9 TIPS PÅ EN AKTIV SEMESTER PÅ ÅLAND

Discgolf

Åland satsar stort på discgolf. Man strävar efter att öppna totalt 16 discgolfbanor runtom på Åland och merparten av banorna är redan färdigställda. En billig men framförallt rolig utomhusaktivitet för hela familjen!

Läs mer

Cykla

Cykelsemestra med kompisarna eller familjen. Du kommer nära naturen och havet när du trampar fram längs Ålands röda vägar. Avstånden mellan sevärdheter, boenden och matställen är alltid korta.

Läs mer

Vandra

Upptäck Ålands många vandringsstigar och -leder. De är öppna året om och det finns gott om utrymme. Visste du att den första pilgrimsleden i världen som går genom skärgårdsmiljö, S:t Olofs sjöled, går över Åland?

Läs mer

Paddla

Paddla kajak i skärgården. Gå en kurs, boka in en guidad tur eller hyr en kajak och ge dig ut på egen hand.

Läs mer

Golfa

Pröva lyckan på de åländska golfbanorna, som hör till Finlands bästa enligt finska golfare. Avstånden är korta och du kan spela på två anläggningar: Ålands Golfklubb och Eckerö Golf.

Läs mer

Tävla i motionslopp

Res till Åland i samband med ett roligt och utmanande motionslopp. Tävla till exempel i löpning, triathlon eller cykling.

Läs mer

Simning

Mariebad och Ålands idrottscenter är högklassiga badanläggningar som passar både eliten och motionärerna. Sommartid ordnas även tävlingar i öppet vatten, till exempel Åland Swimrun och Bomarsund Open Water Challenge. På Åland finns många fina badstränder!

Träningsläger

Ta med din förening och åk på träningsläger på Åland. Här finns anläggningar för fotboll, ishockey, volleyboll, racketsporter, gymnastik, friidrott, kampsporter, skytte, simning och bowling. Erfarna researrangörer hjälper er gärna med bokningar!

Läs mer

10 PLATSER DU INTE FÅR MISSA

Läs mer

9 ÅLÄNDSKA NYHETER

Läs mer

19 POPULÄRA RESTAURANGER

Läs mer